• Lara

Zakaj rada kampirava?

O tem kaj, kako in kje kampirati, sva napisala že tukaj. V tej objavi pa bova odgovorila na vprašanje zakaj midva rada kampirava.


1. NARAVA IN SVEŽ ZRAK: Ker čez leto veliko preveč časa preživiva v stanovanju, v predavalnici, v službi, želiva na potovanju izkoristiti vsak trenutek ter ga preživeti v naravi in na svežem zraku. Če kampiraš v šotoru, si praktično ves čas zunaj in ni možnosti, da se umakneš v hotelsko sobo ali klimatiziran apartma. Tako preživiva čas bolj produktivno. Največji plus pa je, da vsak dan spiš pod milijon zvezdami, s čimer se ne mora primerjati noben hotel.

2. KUHANJE: Doma oba zelo rada in veliko kuhava. In ko kampirava ne kuhava nič manj kot doma. Prednost je ta, da ni treba toliko paziti, da bi se kaj polilo ali padlo na tla. Tudi brez slabe vesti lahko spečeš na primer ribo, saj ti ni treba paziti, da ti bo smrdelo celo stanovanje :)


3. MIR: Če se le da izbirava lokacije in kotičke, ki niso tako obljudeni in turistični. Na potovanju ceniva mir pred šotorom, kjer lahko prebereva kakšno dobro knjigo ali pa kartava v nedogled.

4. PREPROSTOST: Na potovanje vzameva res tisto najnujnejše in vedno se nama zdi, da ne bova mogla preživeti brez stvari, ki doma veljajo za nujne. Vedno znova sva presenečena, kako malo stvari potrebujeva in da ničesar ne pogrešava. Na primer da samo z loncem in majhno ponvijo lahko skuhava večerjo s tremi hodi, da telefonu baterija zdrži tudi po cel teden in da včasih preživiš tudi brez mize in stolov :)

5. CENA: Nočitve v kampu so praviloma cenejše od nočitev v hotelih ali apartmajih. Če se le da, kampirava v kampih, kjer je vse bolj osnovno in minimalistično. Taki kampi so cenejši, hkrati pa manj obljudeni in bolj mirni.


6. SPONTANOST: Nikoli nama ni treba rezervirati prenočišča v naprej, zato se lahko sproti odločava, koliko časa bova ostala na določeni lokaciji. Pri načrtovanju potovanja si vedno pustiva nekaj dni rezerve, da jih porabiva tam, kjer nama je všeč. Za en šotor se vedno najde prostor :D


7. VEDNO VEVA, KAJ PRIČAKOVATI: Ni nama treba skrbeti, kakšna bo soba v hotelu ali kakšna posoda bo v apartmaju. Vsak dan zaspiva v »svoji postelji« in si skuhava v svoji posodi.


Lahko bi povzela, da je kampiranje za naju luksuz :)


 

Vesela bova tudi vseh tvojih izkušenj in doživetij iz »Pod Plahte«. Lahko nama pišeš na podplahto@gmail.com.