• Lara

Najino leto 2021

Letos nisva bila preveč pridna s pisanjem bloga, ampak to še ne pomeni, da je bilo leto 2021 dolgočasno. V tem blogu bova zbrala nekaj glavnih utrinkov leta 2021, da tudi sama vidiva, kaj se je letos dogajalo.


JANUAR

Novo leto smo začeli oziroma nadaljevali v lock downu. Ker smo bili omejeni na gibanje po regiji, sva midva januar izkoristila za izlete po Gorenjski. Odpravila sva se na čudovit zasnežen Jamnik, na izlet na Jezersko, kjer sva iskala izvire reke Kokre, po poti Triglavske Bistrice do zaledenelega slapu Peričnik in večkrat na sankanje na Dom pod Storžičem.

slap peričnik, zima
Slap Peričnik

FEBRUAR

Februarja sva postala ponosna lastnika novega Dusterja 4x4 (celotno zgodbo najdeš tukaj), tako da sva veliko časa namenila testiranju avta. Poleg tega pa so se odprle meje regij, kar sva izkoritila za številne izlete. Skočila sva na Kum, se odpravila na izlet v čudovito Idrijo, se prepustila vipavski burji na Nanosu, en dan izkoristila za bordanje na Voglu in februar zaključila z izletom v nama najljubšo Kostanjevico na Krki.

Veselje, ko dobiš nov avto

MAREC

Marca sva se lotila projekta »kuhinja v avtu«. Boštjan je izdelal načrt za predal v prtljažniku, ki nama služi kot kuhinja na potovanjih. Nakupila sva material in se s pomočjo Boštjanovega očeta lotila izdelave. Celoten potek sva tudi posnela in si ga lahko pogledaš tukaj, če pa bi se tudi ti rad lotil izdelave mini kuhinje v prtljažniku, sva na blogu objavila načrt in vse druge informacije.

Projekt predal - mini kuhinja

APRIL

Že dolgo sva se spogledovala z idejo o strešnem šotoru, zato sva si ga aprila tudi prvič izposodila in ga uspešno stestirala. Odpravila sva se na vikend izlet "z Goričkega v Piran" oziroma od Prekmurja na Obalo. Prvo noč sva prespala pri Boštjanovem sorodniku na Štajerskem, blizu Podčetrtka. Ponoči se je temperatura spustila na ničlo in sva ugotovila, da morava nujno na lov za novimi spalkami. Naslednji dan sva se odpeljala do Prekmurja, najprej do gradu Grad in nato do Ledavskega jezera. Naslednji dan sva pot nadaljevala na Obalo, kjer sva ob morju preživela dan. Prespala sva v Socerbu.

Testiranje strešnega šotora

MAJ & JUNIJ

Maj in junij sta bila rezervirana za vožnjo po offroad slovenskih poteh. Nekaj časa pa tudi planiranju in pripravam na poroko in potovanje.


JULIJ

Julija je bil končno čas najine poroke. Bila je točno takšna, kot sva si jo zaželela – brez kompliciranja in cel dan smo preživeli zunaj na prostem. Ta dan bi takoj še enkrat ponovila. Po poroki pa je bil končno čas, da po letu in pol zopet spakirava in se odpraviva na dolgo pričakovano poročno potovanje. Odločila sva se, da jo mahneva proti severu. V juliju sva raziskovala Poljsko, Litvo, Latvijo in Estonijo z njenimi otoki.

Poroka

AVGUST

Avgusta je sledila vožnja domov, z dvodnevnim postankom v češkem mestecu Češky Krumlov. Potem sva tri dni preživela doma, oprala oblačila in se odpeljala naprej. Najprej sva nekaj dni izkoristila počitek na jugu Dalmacije, potem pa sva se preko Bosne in Hercegovine odpeljala do Srbije, na festival trubačev v Gućo. V Gućo hodiva vsako leto, več o tem festivalu pa sva napisala tukaj.


Luksuz na poročnem potovanju

SEPTEMBER

September je bil zaznamovan z vrnitvijo na delo (oba delava v šoli) in z dejstvom, da je moral avto na servis. Zaradi okvare avta je šlo kar nekaj živcev in zamujenih sončnih vikendov, ampak se je na koncu vse srečno izteklo in avto je zopet brezhiben.


OKTOBER

Oktobra sva se s še dvema prijateljema odpravila na roadtrip do Grčije. Naredili smo obvezen postanek v Loskovcu na srbski večerji. Sicer pa je bila naš cilj Halkidika. Raziskovali smo plaže in se vozili med divjimi nasadi oljk.

Kampiranje na plaži

NOVEMBER & DECEMBER

November in december sta bila v znamenju dela in bolniške. Še vedno pa je uspel en hiter skok do Banja Luke in pa prednovoletno bordanje na Krvavcu.


V leto 2021 sva vstopila brez planov in pričakovanj (no, razen poroke :D) in na koncu se je izkazalo, da »go with the flow« način sploh ni slab in se ga bova držala tudi v prihodnjem letu.


Hvala, ker si še vedno z nama, kjub temu, da nisva tako aktivna s pisanjem, kot bi lahko bila.


Želiva ti čudovit skok v novo leto! :)


Se beremo,

L & B