• Lara

Najina kuhinja na potovanju

Pogosto vprašanje, ki ga dobiva je, kaj jeva oziroma kuhava na potovanju

»A vidva pol samo konzerve jesta?«

Naj najprej razložim, kaj vsebuje najina »kuhinja«. Vedno imava s seboj plinski kuhalnik Outwell, ki se super obnese. Deluje na plinske bombice, ki si jih nakupva na zalogo. Če že v naprej veva, da bova veliko kampirala v kampih, kjer bo na voljo elektrika, in če imava prostor v avtu, s seboj vzameva tudi električno ponev. Od posode vzameva en lonec, ponev in đezvo za jutranjo kavo. Poleg posode vzameva še kuhalnico, zajemalko, nož in desko za rezanje. S tem si lahko skuhava VSE. Aja, pa alu folija nama je že nekajkrat rešila rit :)

Večerja v nastajanju na otoku Evia (Grčija)

Pred potovanjem kupiva »suho hrano« (riž, testenine, prepečenec, grisine…), konzerve (prebranac, chilli con carne, konzerve fižola, graha, koruze…), začimbe (sol, poper), olje in tortilije. Poleg tega vzameva še pašteto, tuno in obvezno – Nutello. Svež kruh, meso, zelenjavo in sadje kupujeva sproti lokalno, ko sva na poti.


Ker potujeva po principu, da se vsak dan (ali vsak drugi dan) seliva na drugo lokacijo, zajtrk kupiva na poti. To je po navadi kakšno pecivo iz pekarne ali sadje. Če veva, da ne bo trgovine, nama vedno ostane Nutella :)


Malica v Avstraliji

Za malico po navadi pojeva konzervo tune. Konzervirana tuna je dolgo obstojna, ne potrebuje hladilnika in je zelo poceni (tudi v Avstralji sva za konzervo tune odštela 0,99AUD). Rada vzameva navadno tuno ali pa tuno z okusom (s čilijem, zelenjavo…).Kosilo velikokrat preskočiva, saj dneve izkoristiva za vožnjo in oglede znamenitosti. Zvečer, ko se nastaniva, si skuhava pozno kosilo oziroma večerjo. To je glavni in najbolj obilen obrok v dnevu. Kuhava vse živo – rižoto, testenine, zrezke, mehiško (fajitas), azijsko (rezance z vsem možnim), ribe..., torej vse, kar lahko vržeš v lonec ali na ponev.

Morska večerja

Če imava možnost koristiti žar ali celo zakuriti ogenj, se nabor jedi še poveča. Na tak način pečeva različne vrste mesa in zelenjave, enkrat sva spekla celo pico.Če je slabo vreme ali se nama ne da kuhati, greva jest v restavracijo ali na fast food.

Veselje ob celem bucketu piščanca

Vendar pa je čar kampiranja in kuhanja večerje v kampu tudi v tem, da je večerja z razgledom zagotovljena!

Kaj pa ti kuhaš na potovanju? :)


V prejšnjem blogu sva pisala o tem, zakaj rada kampirava. Prebereš si ga lahko tukaj.

 

Vesela bova tudi vseh tvojih izkušenj in doživetij iz »Pod Plahte«. Lahko nama pišeš na podplahto@gmail.com.