• Lara

Malta - stroški potovanja

Za februarski oddih sva letos izbrala Malto. Destinacijo, ki je trenutno zelo priljubljena med turisti in popotniki. Midva sva jo izbrala, ker sva našla zelo poceni letalske karte. Ker je bil to moj drugi obisk te otoške državice, sem vedela, da naju ne bo razočarala. Ker po navadi potujeva z avtom (svojim ali najetim) in kampirava (ter si posledično veliko kuhava sama), sva se tokrat odločila za drugačno obliko potepanja. Morava priznat, da sva kar malo pogrešala najin šotor in bo naslednje potovanje zopet v najinem stilu.


Te zanima koliko sva oštela za 6-dnevno potovanje? Vse stroške sva zbrala v tem blogu.


Letalske karte iz letališča Treviso so trenutno res zelo ugodne. Midva sva letela z Ryanairom in sva za eno povratno letalsko karto odštela nekaj manj kot 20€. Letalska družba Ryanair ima v ceno karte vštet en kos ročne prtljage (manjši nahrbtnik), dokupila sva še kovček za 10kg in tako za dve letalski karti odštela 68€. Cena prtljage je bila tako na koncu višja od same povratne karte. Vse o njihovi politiki glede prtljage si lahko prebereš tukaj.


Do letališča Treviso sva se odpravila s svojim avtom. Za 6 dni parkirišča na letališču (Parking D) sva odštela 20,49€ (rezervirala sva ga tukaj), za bencin 45€ in za italijansko cestnino 15,20€ v obe smeri. Vse skupaj torej precej ceneje, kot pa organiziran prevoz s kombijem.


Nastanitev sva si poiskala na AirBnb-ju. Našla sva sobo v skupnem stanovanju in za 5 nočitev odštela 57,87€. Stanovanje se je nahajalo v letoviškem mestecu Bugibba in v radiju 300m sva imela kar tri avtobusne postaje z dobrimi povezavami po otoku.


Za transport po Malti sva se odločila za javni prevoz. Kupila sva 7-dnevno vozovnico z neomejeno vožnjami, ki stane 21€/osebo (kupila sva jo na letališču). Ta vozovnica velja za avtobusne prevoze po celi Malti in po otoku Gozo. Poleg tega sva se peljala še s trajektom na Gozo, ki stane 4,65€/osebo in z barko na otok Comino, ki stane 13€/osebo. Mogoče kot zanimivost, karto za Comino je potrebno kupiti v pristanišču na Malti, medtem ko se trajekt za Gozo plača ob povratku nazaj na Malto.


Ostali so bili stroški hrane, pijače in spominkov. V ta znesek sva štela tako kavo na letališču, nakup hrane in pijače v trgovini (kupovala sva v majhnem diskontu zraven stanovanja, kjer so cene malenkost višje od Slovenskih) in obroke ter pijače zunaj. Na koncu sva za 6dni zapravila 216€ (znesek za dve osebi).

 

Kakšen je torej končni znesek 6-dnevnega potovanja po Malti za 2 osebi?

Letalske karte: 68,00 €

Prenočišče: 57,87 €

Transport do letališča: 80,69 €

Transport po Malti: 77,30 €

Ostalo: 216,00 €

SKUPAJ: 499,86 €


Prikupne malteške ulice