• Lara

Kam pa letos?


Končno smo dočakali vroče poletno vreme. Počitnice so že tik pred vrati. Vsak dan odštevamo ure v službi in dneve v tednu, ter računamo, koliko časa nas še loči do dopusta.

Nama se čas hitro izteka, saj v četrtek ponoči odpotujeva. Večina prtljage je že v kovčku, potni list v nahrbtniku, šotor spakiran, tako da le še odštevava delovne urice in čakava na Dan D.


O letošnji destinaciji sva tuhtala kar nekaj časa. Itak imava v glavi malo morje želja, kam bi rada šla, ampak na žalost vseh ne moreva uresničiti vrat na nos. Odločiti sva se morala za eno. Že decembra sva bila odločena, kam greva. Potem sva si vmes 10000x premislila, primerjala cene letalskih kart, cene rent-a-carjev, cene kampov itd. Na koncu sva kupila karte in s tem zapečatila destinacijo za potovanje 2019.


Začelo se je planiranje poti. Kupila sva zemljevid in cestni atlas ter ogromno pregooglala. Sva precej zahtevna, saj želiva pogledat stvari, ki naju zares zanimajo in ne zgolj zato, ker je »fino videti, če si že tam«. Naredila sva okviren plan potovanja z obvezno nekaj dnevno »rezervo« , saj želiva tam, kjer nama bo všeč, ostati dlje časa. Tega pa ne moreva planirati v naprej.


Torej, kam greva?

To ti pa zaupava jutri :) 

Vesela bova tudi vseh tvojih izkušenj in doživetij iz »Pod Plahte«. Lahko nama pišeš na podplahto@gmail.com.