• Lara

DIY predal v avtu Dacia Duster

Letos se nama je pridružil novi član družine Pod Plahto, novi Dacia Duster. O celotnem nakupu in prvih vtisih sva pisala tukaj. Sedaj je za nama že kar nekaj kilometrov in za enkrat se avto odlično obnese, glavna pot pa ga čaka poleti, ko bova odšla na nekajtedensko overland potovanje.


Overland potovanja so najina najljubša, zato sva tudi avto vsaj za silo želela opremiti tako, da bodo osnovne potrebščine vedno v avtu. Saj veste, ko prideš v petek iz službe, se usedeš v avto in že si na poti (namesto 2-urnega pakiranja in iskanja logistike vsakič znova).


Tako sva se lotila mini DIY projekta, kuhinjskega predala. Nisva želela, da bi predal zasedel celoten prtljažnik, želela sva nekaj funkcionalnega in nekaj, kar bo lahko permanentno v avtu.

 

Skoči na:

MATERIAL

IZDELAVA OGRODJA

IZDELAVA PREDALA

PRITRDITEV V AVTO

NAČRT ZA IZDELAVO

STROŠKI

VIDEO

 

MATERIAL

Boštjan je narisal načrt in naročil material. Odločila sva se za vezane plošče iz brezovega lesa, ki so jih v Hobistudio v Medvodah že v naprej razrezali. To je kar precej olajšalo celoten potek dela.


Vodila za predal sva kupila v Kranju, v trgovini Železnina Kljukca. Cena za enaka vodila v Obiju je bila precej višja.


V Obiju sva kupila barvo, gurtno za pritrditev predala v avto, zatič in ročaj in ostali material.

Predal je na prvi pogled precej majhen, vendar sva vanj brez težav pospravila vse glavne kuhinjske pripomočke, skupaj z nekaj osnovnimi začimbami, priborom in plinskimi kartušami.


IZDELAVA OGRODJA

Prva stvar pri izdelavi je bila zunanja škatla oziroma zunanje ogrodje predala. Sestavljeno je iz vezanih plošč debeline 18 mm.


IZDELAVA PREDALA

Nato je prišel na vrsto predal. Ogrodje predala (zunanje stranice in dno) je sestavljeno iz plošče debeline 18 mm, sprednja stran predala in prekati iz plošč debeline 12 mm, »pult« in stranica, ki se odpira, pa iz plošče debeline 9 mm, s posebnim premazom, da se lažje pobriše. Vodila so nosilnosti do 40 kg. Dodala sva še magnet za zapiranje stranice in škarje, ki stranico držijo odprto pod kotom 90⁰.


Vse skupaj sva nato še zaščitila z barvo Sadolin Classic tankoslojna lazura.

Na eno stran zunanjega ogrodja predala sva pritrdila mrežico, ki sva jo kupila v Mixi Caravaning v Šenčurju.


PRITRDITEV V AVTO

Da je predal stabilen in se ne prevrača, ko je odprt, sva na ogrodje predala pritrdila ročaj, skozi katerega sva napeljala gurtno in jo pritrdila na isofix nosilce na zadnjem sedežu. Tudi dno prtljažnika sva utrdila z vezano ploščo in čez dala plast umetnega usnja.


NAČRT ZA IZDELAVO

Prenesi si PDF načrt za izdelavo s točnimi merami.

Načrt za predal_DaciaDuster
.pdf
Download PDF • 486KB

Upava, da bo komu v pomoč pri ideji ali izdelavi.


STROŠKI

Vezane plošče (Hobi Studio Medvode): 130 €

Vodila (Železnina Kljukica): 15 €

Barva (Obi): 13 €

Ostali material (zatič, vijaki, gurtna, kotniki…): 10 €

Skupaj: 168 €VIDEO O IZDELAVI


Vesela bova vaših fotk, če se bo kdo lotil izdelave :)


Za vsa vprašanja sva ti na voljo na najinih družbenih omrežjih ali na podplahto@gmail.comm