Osnovne potrebščine

Šotor - brez tega pač ne gre. Tip šotora izbereš glede na velikost in njegovo uporabnost. Svetujeva, da je v šotoru vedno dodaten prostor – torej če v njem spita dva, naj bo šotor namenjen trem osebam. Pri uporabnosti se štejejo razmere, kjer šotorimo. Šotor, ki ga selimo vsak dan, naj bo manjši in nekoliko bolj vzdržljiv.

Samonapihljiva blazina - ta blazina predstavlja tvojo vzmetnico. Če potuješ z avtom od doma, si lahko privoščiš debelejše blazine (5cm – 7cm), za potovanje z letalom so primernejše manjše in tanjše (2,5cm – 3cm).

V avto zlagajte stvari v obratnem vrstnem redu, kot jih boste potrebovali.

Spalna vreča - pri njih kakšnih posebnosti ni. Pazi le na najnižjo temperaturo, ki je priporočena za spanje v tvoji vreči. V gorah ali puščavah so lahko nočne temperature precej nizke.

Vzglavnik!

Pohištvo - k temu spadajo stoli in miza pa še vrsto drugih reči. Koliko in kakšne velikosti pohištva vzameš s seboj je odvisno od vrste potovanja (avto, letalo,..) in prostora, ki ga imaš na voljo. Kadar potujemo (se selimo vsak dan) vzamemo le kakšen stol, večinoma časa pa preživimo na blazini pred šotorom.

V avto zlagajte stvari v obratnem vrstnem redu, kot jih boste potrebovali.

Ne pozabite

na svoj

želodec.

Kuhinjski pripomočki - nujno, kar potrebuješ je posoda, gorilnik, kuhalnica in jedilni pribor. Katere stvari še vzameš sabo je zopet odvisno od tega, kaj boš kuhal. Sama po navadi jeva konzervirano hrano ali nekaj, kar se da skuhati »na hitro«. Poleg jedilnih pripomočkov, ne pozabi na kozarce, gobico za pomivanje, čistilo, ponev in seveda – začimbe!

Drobnarije - sem spadajo razne stvari na katere ne pomislimo takoj, vendar včasih brez njih skorajda ne moramo preživeti. Najpomembnejši med njimi so kladivo, osnovno orodje (klešče, vijačniki), vrv, sveča proti komarjem, viseča mreža, svetilka, nož, šotorka ali kakšna druga podloga, alufolija (rešuje kuhinjske in druge tegobe), vsekakor pa ne pozabi sončne kreme :)

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Vsa besedila in fotografije so avtorsko delo in jih ni dovoljeno kopirati.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now