Kdo je Pod Plahto?

Pod plahto sva Boštjan in Lara. Prosti čas najraje preživaljava v naravi in s tem je povezan tudi stil najinih potovanj - kampiranje s šotorom.
 

Na prvo skupno potovanje sva se odpravila leta 2013, ko sva potovala po Evropi. Na prvo daljše potovanje izven Evrope pa sva odletela leto kasneje, ko sva en mesec potovala po Avstraliji. In takrat sva se zares zaljubila v potovanja.

Australia_uluru

Kako potujeva?

Potujeva po principu šotor in avto. Oba obožujeva kampiranje. Od tukaj tudi ideja za ime strani, ki jo bereš.

V avto »nabaševa« (v resnici Boštjan res premišljeno zloži v prtljažnik) vse potrebno za na pot in se odpeljeva. Na poti nama ni dolgčas, saj oba rada poslušava glasbo in avto se med potovanji spremeni v glasbeni studio. Ko prideva na destinacijo, kjer bova spala, si vedno najprej odpreva pivo, nato pa postaviva šotor. S pivom v roki opazujeva sončne vzhode in zahode in uživava.

Kampiranje je res zakon!

Australia_outback

Najin način potovanja je poceni, ampak ne najceneje. Ker veliko denarja prihraniva pri prenočišču (spiva v šotoru in ne v hotelu/apartmaju), hrani (kuhava si sama, malokrat greva jest v restavracijo), pijači (pivo kupiva v trgovini in ne v lokalu), so najina potovanja na koncu res ugodna.

Rada imava mir in naravo, zato se izogibava mestom in preveč turističnim destinacijam (in overpriced pivu in vstopninam). Na tak način nama uspe videti več za manj denarja, pa še gužve ni.

Pred vsakim potovanjem narediva plan, kamor napiševa kaj želiva videti. Vendar pa si vedno pustiva nekaj dni »rezerve«, da sva lahko tam, kjer nama je všeč, dlje časa. In bereva knjige in delava nič.

Kje sva že bila?

2013 - potovanje po Evropi (Nemčija, Luksemburg, Nizozemska, Belgija, Francija)

2014 - potovanje po Avstraliji

2017 - potovanje po Romuniji in Bolgariji

2018 - potovanje po Zahodni Avstraliji

2018 - potovanje po Grčiji

2019 -  potovanje po ZDA

2020 - potovanje po Malti

2021 - potovanje po Baltskih državah

           potovanje po Halkidiki (Grčija)

2022 - potovanje po Gran Canarii in Tenerifu

Te zanima več o naju?

Sledi nama na socialnih omrežjih:

Preberi najin intervju na portalu Vandraj.si.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Bi sodelovali?

Z veseljem sprejmeva različna sodelovanja, ki so skladna z najino vizijo :)

Piši nama na podplahto@gmail.com

Logo_KROG.png