Kako potovati s plahto?

Načrt! - pred vsakim potovanjem poteka načrtovanje. Pregledati moramo dolžino poti (zemljevid), zanimivosti na poti ter kje bomo prenočevali. Vse pa se začne z idejo - največkrat si izberemo posamezno državo, ki bi si jo radi ogledali.

Potovanje najlažje načrtujemo s pomočjo Google Maps. Računamo razdalje med posameznimi kraji, ugotovimo lahko kako hitre so ceste ter poiščemo prenočišča. Kampe najlažje poiščemo tako, da v iskalnik google maps vpišemo besedo ˝camping˝, ta pa nam nato pokaže vse možnosti kampiranja na izbrani lokaciji. Poleg googla vedno uporabljava tudi zemljevide in cestne atlase, da nisva povsem odvisna od tehnologije.

Avto - po navadi je to najljubše prevozno sredstvo, kadar s seboj nosimo šotor. V avtu si najlažje spakiramo stvari, da so čim bolj pri roki, s seboj pa lahko vzamemo precej več stvari, kot pa če bi šli z letalom. Prav tako smo z avtom zelo mobilni, pripelje nas do skoraj vseh kotičkov sveta.

Pod plahto - Nullarbor

Letalo - povsod se ne bomo mogli zapeljati s svojim avtomobilom, zato nam ostane možnost potovanja z letalom in rentacar. Pri tem lahko naletimo na nekoliko dražje letalske karte, saj v našem primeru vedno potrebujemo še dodatno pritljago (poleg ročne pritljage), kjer prevažamo šotor in ostale potrebščine za kampiranje. Več o letalskih kartah in najemu avtomobila si oglejte na blogu ali potopisih.

kako potovati qatar avoin.jpg

Najboljša lastnost potovanja s šotorom pa je tudi v svobodi, kjer večinoma nismo obremenjeni z rezervacijami hotelov, ampak lahko načrt poti sproti spreminjamo.